дом Криминале Осъдиха иманяр на 3 000 лева глоба и 2 години пробация

Осъдиха иманяр на 3 000 лева глоба и 2 години пробация

0
ДЯЛ

Наказание от 3 000 лева глоба и 2 години пробация наложи Окръжен-съд Шумен на иманяр от Нови пазар.
Н.Д.С е осъден за това, че от 22 март 2012 година до 7 май 2019 година е съхранявал в дома си културно-исторически ценности, придобити по незаконен начин. До присъдата се стигна след споразумение на Н.С.Д. със съда. Мъжът е наказан със „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от две години. В същия период от време той трябва да се подписва в полицията два пъти седмично и да посещава пробационен служител.
Припомняме, че след подаден сигнал на 7 май 2019 година полицаи от Нови пазар обискираха дома на Н.Д.С. При претърсването, в жилището на 62-годишния иманяр, униформените откриха 1 670 антики – монети, пръстени, печати, върхове на стрели, фибули и др., металотърсач.
Откритите в дома на Н.Д.С. предмети ще бъдат предоставени на Регионалния исторически музей в Шумен. В полза на държавата е отнет и металотърсачът на иманяра.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпазвайте противоепидемичните мерки! Започват засилени проверки в Шуменско
Следваща статияПревръщат местността „Станата“ край Нови пазар в зона за отдих и спорт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here