дом Бизнес Оставката на шефа на АПИ искат от „Автомагистрали – Черно море“

Оставката на шефа на АПИ искат от „Автомагистрали – Черно море“

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ивайло Денчев искат от синдикалната организация на пътностроителната фирма „Автомагистрали – Черно море“.
Синдикалистите настояват за спешна среща, на която да се намери държавническо решение на проблема с неизплатените милиони на фирмата.
Позицията е изпратена до президента Румен Радев и служебния премиер Стефан Янев.
В документа синдикалистите на пътностроителното предприятие напомнят, че за проблема с неизплатените пари са сигнализирали още през май.
„В същото време, за конкурентни на нас дружества, участвали в схемите „ин хаус“ и получили огромни авансови суми за несвършена работа, се намират средства в немалки размери“, се казва в позицията на синдикалистите и за справка се посочва сайта на МРРБ.
Припомняме, че за ремонт на отсечката Чирпан-Стара Загора от автомагистрала „Тракия“, шуменската фирма има да получава 36 877 662.42 лева.
Към искането за получаване на дължимите суми се присъединява и фирма „Иса 2000“, която същи работи по ремонтирането на отсечката Чирпан-Стара Загора“. Предприятието има да получава 18 892 732,60 лева.
В позицията се посочва, че в двете фирми работят общо 1 409 души.
“ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,
ГОСПОДИН МИНИСТЪР–ПРЕДСЕДАТЕЛ,
ТЪРПЕНИЕТО на персонала – тези приблизително 1500 български граждани, е ИЗЧЕРПАНО!
Финансовите възможности на дружествата са изчерпани и не получаваме работни заплати, като в тази връзка ежедневно се нарушават нашите трудови и човешки права!“, категорични са в позицията си синдикалистите, с която искат оставката на шефа на АПИ Ивайло Денчев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПубликуван е информационният лист за местния референдум в Мадара
Следваща статияВърбишкият панаир ще се проведе от 15 септември

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here