дом Общество Оставката на кмета Христов и областния управител поискаха съветниците от БСП

Оставката на кмета Христов и областния управител поискаха съветниците от БСП

0
ДЯЛ

Съветниците от групата на БСП в Общинския съвет в Шумен поискаха оставката на кмета Любомир Христов и областния управител проф. Стефан Желев. Това стана днес на заседание на местния парламент.
Декларацията с исканията бе прочетена от водача на групата на левите Веселин Пенчев.
Червените обвиниха кмета, че е подвел всички при гласуването на бизнес плана на ВиК-Шумен. „Липсва политическа воля за решаването на проблема с питейната вода на града. Липсва дебат между страните. Липсва дебат между всички нива в структурите на ГЕРБ“, каза от трибуната Веселин Пенчев.
Като „политически цинизъм“ пък определи искането на оставките, водачът на групата на ГЕРБ в Общинския съвет проф. Добрин Добрев. “Всички си спомняме изпълнението на проекта ИСПА. Завещаха ни опит за пречиствателна станция за отпадъчни води, която бе най-лошо проектираната от всички в страната. Години трябваха. Предлагате да щракнем с пръсти и да решим проблема. Тази декларация е срам за съветниците от БСП. Не превръщайте Общинския съвет в цирк. Кметът полага усилия да реши проблеми, затлачвани с години“, заяви проф. Добрин Добрев.
Словесната престрелка се ожесточи, когато в нея се намеси и кметът Любомир Христов. „Господин Пенчев, кого лъжете с тази декларация? Когато поехме управлението, заварихме 38 милиона лева задължения, незавършени проекти. Решихме проблема с пречиствателната станция за отпадъчни води, иначе трябваше а връщаме 68 милиона лева. Не прехвърляйте проблемите, трупани с години на нас“, заяви кметът Любомир Христов и призова за пореден път проблемът да не се политизира. Той обясни, че гласуването на бизнес плана на ВиК през 2017 година е било наложително. „В противен случай нямаше да бъдем включени в прединвестиционните проучвания“, обясни кметът.
В хода на дебата Даниела Русева от групата съветници „За Шумен“ предложи в заседанието да се включи допълнителна точка, за извънредно заседание на Асоциацията по ВиК, а местният парламент да упълномощи кмета, като представител на Общината, да гласува за проверка на инвестициите, направени от местното водно дружество. На тази база да се изпрати мотивирано искане до КЕВР за намаляване цената на водата в Шумен.
Атмосферата в залата се нажежи и от присъствието на недоволни граждани, които изпълниха заканата си да участват в заседанията на местния парламент. Провокиран от техни реплики, кметът ги покани на разговор в кабинета си, който обаче остана недостъпен за журналистите.
Междувременно словесните престрелки ескалираха. В тази обстановка председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев поиска прекъсване на заседанието, през което водачите на партийните групи да постигнат решение по предложението на групата „За Шумен“.
Очаквайте още подробности за днешното заседание на Общинския съвет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОД на МВР: Спокойно денонощие, само един 1 пожар в комин
Следваща статияРешено: Минималната работна заплата става 560 лева от 1 януари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here