дом Здраве Осем жертви на COVID-19 в Шуменско за денонощие

Осем жертви на COVID-19 в Шуменско за денонощие

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Осем души изгубиха битката с COVID-19 през изминалото денонощие. Вчера са починали три жени на 64, 69 и 75 години и трима мъже на 55, 60 и 71 години. Това съобщиха от Многопрофилната болница в Шумен.
Тази сутрин са починали жена на 80 и мъж на 66 години.
В МБАЛ-Шумен, към 11 часа днес, са хоспитализирани 242 пациенти. От тях 180 са с положителен PCR тест. Останалите чакат резултати.
Изписаните вчера са 28, а новоприети са 38 души.
97 са новозаразените жители на област Шумен през изминалото денонощие, сочат данните от Единния информационен портал. Повече са жените – 51, а мъжете са 46. Най-възрастен е 79-годишен мъж от Плиска, а най-млад е 16-годишно момче от Шумен, то е и единственият жител, на областта, на възраст под 18 години, с положителен PCR тест.
61 са заболелите от община Шумен, което я нарежда на първо място по брой, като с изключение на по един жител на селата Царев брод, Струйно и Мараш всички останали са от града. Заболели има още в общините Смядово, Каолиново, Нови Пазар, Велики Преслав, Никола Козлево, Венец, Каспичан, Хитрино и Върбица. От тях най-много са далите положителна за коронавирус проба в община Велики Преслав – 7, а най-малко във Върбица, само един.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗагубихме големия професор Александър Чирков
Следваща статияИзложбата „Шумен познат и непознат“ вече е пред театъра

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here