дом Общество Организират обучения за опознаване на природата в Шуменско

Организират обучения за опознаване на природата в Шуменско

0
ДЯЛ
Снимка: Дирекция ПП "Шуменско плато"

Обучения на терен по проект „Споделена визия за НАТУРА 2000 в област Шумен“ организира СНЦ „Демократично сдружение Искам да знам“ с председател Галина Минчева. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ и има за цел да изгради и сподели визия за защитените територии от екологичната мрежа в област Шумен.
Заинтересованите лица ще посещават защитените територии. Първото обучение е на 10 юли (събота) с посещение на три защитени зони (ЗЗ) „Кабиюк“, „Каменица“ и “Провадийско-Роякско плато”. На 17 юли ще бъде посетена ЗЗ „Котленска планина, а на 24 юли ЗЗ „Екокоридор Камчия-Емине“.
До края на годината ще бъдат организирани още две теренни обучения. През септември, между 20 и 25.09., ще бъдат посетени ЗЗ “Провадийско-Роякско плато“, ЗЗ “Тича” и ЗЗ „Преславска планина“.
През април, май, юни и юли 2022 г. ще се проведат обучения в останалите защитени зони – ЗЗ „Екокоридор Камчия-Емине“, ЗЗ „Голяма Камчия“ , ЗЗ „Ришки проход“.
Теренните проучвания ще бъдат ръководени от преподаватели от Шуменския университет – проф. д-р Димчо Захариев, проф. д-р Николай Начев, гл. ас. д-р Мария Касчиева, доц. д-р Жени Димитрова, преп. д-р Теодора Койнова, преп. д-р Севгинар Ибрямова, доц. д-р Дарина Бъчварова, преп. Димитър Димитров. Те ще демонстрират как се правят проучвания на растителния и животинския свят в защитените територии.
В рамките на проекта ще бъдат изработени и разпространени „Ръководство за запознаване с разширените зони от екологичната мрежа“, аудиовизуални материали за споделената визия. Ще бъде организирана кръгла маса за популяризиране на приложими бизнес модели и добри практики в зоните по НАТУРА 2000.
Всеки заинтересован може да се включи в пътуванията до защитените зони и да участва в теренните проучвания под ръководството на университетските преподаватели. На 10 юли, 17 юли и на 24 юли автобусът тръгва в 8 часа от паркинга пред магазин „Билла“ до Кооперативен пазар, Шумен. Пътуванията са безплатни.
Допълнително ще бъде публикувана информация за пътуванията през септември, организаторите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбучават гражданите на Нови пазар за гласуване с машина
Следваща статия43 случая на индийския вариант на COVID-19 са установени у нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here