дом Култура Определиха носителите на „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура

Определиха носителите на „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Станаха ясни носителите на „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура. Те бяха определени след таен вот от 15-членна комисия, в която влизат членовете на постоянната комисия по „Култура“ към Общинския съвет, представители на творческите гилдии и представител на Община Шумен.
Осем гласа бяха нужни на всяка от номинациите, за да спечели престижната награда.
С 13 гласа „за“ носител на индивидуалното отличие в раздел „Литература“ е Милчо Ванчиков за романа „Ти трябва да се лекуваш“. Колективната награда в раздела е за авторите, включени в сборника „Слово, образ и звук“. Те събраха 11 гласа.
Режисьорът Съби Събев бе определен за носител на индивидуалния приз в раздел „Театър“. Номинацията му събра 14 гласа. Колективната награда в този раздел, с 13 гласа „за“, е за екипа на спектакъла „Последната нощ на Сократ“ на ДКТ „Васил Друмев“.
Номинацията на Калина Василева събра 13 гласа одобрение в категория „Музика“. Колективната награда в раздела е за Градския духов оркестър „Михаил Биков“ с диригент маестро Христо Атанасов. Номинацията им бе безапелационна и получи 15 гласа „за“. С 14 гласа одобрение индивидуалната награда в категория „Танц“ е за Борис Иванов. Колективната с пълно единодушие бе присъдена на танцова организация „Танцувалня“.
Наградата за архитектура бе дадена на Красимир и Явор Генови, които получиха 14 гласа.
Индивидуалното отличие в категория „Фотография“ спечели Ивайло Сакелариев с 15 гласа „за“. Колективната отиде при киноклуб „Мадарски конник“, за които гласуваха 14 от членовете на комисията.
Категорична бе победата на Калоян Тодоров в раздел „Изобразително изкуство“. Талантливият художник събра 15 гласа одобрение. С пълен брой гласове колективната награда в раздела бе присъдена на Дружеството на шуменските художници.
Ферия Якубова е носителят на отличието в категория „Приложни изкуства“. Тя получи 13 гласа одобрение.
В категориите „Публицистика и журналистика“ и „Дейци на културата и дарители“ нямаше постъпили номинации.
Предстои определените носители на „Наградата на Шумен“ да бъдат одобрени на априлската сесия на Общинския съвет. Традиционно отличията се връчват на тържествената сесия в Деня на Шумен – 11 май.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПърви битки в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“
Следваща статияНовата заповед: Децата тръгват на училище, отварят магазини и заведения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here