дом Общество Онкоболна пенсионерка дари паметници на Двора на Кирилицата

Онкоболна пенсионерка дари паметници на Двора на Кирилицата

0
ДЯЛ
Снимка: Кадър btv

Дарение от пет бюст-паметника направи 84-годишната бивша учителка по български език Йорданка Савова от Шумен на Двора на Кирилицата в първата българска столица Плиска. Паметниците на Паисий Хилендарски, Гео Милев, Христо Смирненски, Петко Рачов Славейков и Никола Вапцаров са разположени в алеята на писателите, която е част от комплекса.
При първото си посещение в комплекса преди три години, възрастната жена останала запленена от мястото. Тогава решила да остави нещо след себе си и дари всичко което има, защото нямала деца.
През годините Йорданка е помагала на много хора, познати и непознати. Въпреки борбата с тежко онкологично заболяване, тя не губи увереност. Готова е да продължи да помага, дори ако трябва да продаде къщата си. Йорданка призовава хората да последват нейния пример и да си помагат.
Освен учител, Йорданка Савова е поетеса и писател, издала 7 книги през годините.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗвезден състав музиканти от оперния жанр с концерт в Шумен
Следваща статияНаши антимафиоти разбиха наркобанда, монополизирала пазара за дрога в Шумен