дом Криминале Огнеборци гасиха дърводелска работилница, изба и комини

Огнеборци гасиха дърводелска работилница, изба и комини

0
ДЯЛ
Снимката е илюстративна

Дърводелска работилница е горяла в село Върбяк, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. Сигналът за пожара е получен на 27 ноември в 12.39 часа и към мястото на произшествието е насочен екип от РСПБЗН- Шумен. След пристигане на място огнеборците заварили да гори покривна конструкция на работилницата. На помощ в гасенето на пламъците дошли още два екипа от шуменската пожарна. Пожарът, който тръгнал след неизправност в печка на твърдо гориво, унищожил 60 кв. м. покривна конструкция, абрихт, циркуляр, банциг, мотофреза. Пламъците са погасени с помощта на 11 тона вода. Сградата е спасена от опожаряване.
В петък, малко след 17.00 часа е погасен пожар в метален контейнер за смет на бул. “Велики Преслав“ в Шумен, който е без материални загуби. Екип от участъка на пожарната във Върбица е оказал съдействие за премахване на паднало на пътното платно към санаториума дърво.
В 23.29 часа на 27 ноември е получено съобщение за пожар в котел, който бил в избено помещение на имот на ул.“ Камчия“ в гр. Каспичан. Към адреса бил насочен екип на противопожарната служба в Нови пазар. При пристигане на място огнеборците заварили мазето, обхванато в пламъци. Станало ясно, че тръгнали след небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е загасен с помощта на 1000 л. вода. Къщата е спасена от опожаряване, опушени са около 40 кв. м. стени, унищожено е домашно имущество.
На 29 ноември в 12.34 часа е съобщено, че е възникнал пожар в кооперация на ул. “Китка“ в Шумен. На място бил пратен екип на РСПБЗН- Шумен. Огнеборците заварили да излиза дим от балкона на апартамент на шести етаж. Установено било, че се след висока температура се е запалило коминното тяло. Загасен е с оцет и вода. Пожарът е без материални загуби. Още един пожар в комин е бил погасен от огнеборците на 29 ноември. Сигнал бил приет в 18.07 часа. Към ул. Андрей и Веселин Стоянови“ в града е пратен екип, който с помощта на оцетна киселина погасил пламъците в комина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПътят Разград – Попово е затворен за движение заради аварирал автобус
Следваща статияСлед сигнал: Иззеха 1,7 кг безакцизен тютюн от дома на 51-годишна жена

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here