дом Общество Обявиха процедура за съдебни заседатели във Велики Преслав

Обявиха процедура за съдебни заседатели във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Общинският съвет във Велики Преслав откри процедура за определяне на съдебни заседатели и правила за нейното провеждане. Това се налага, тъй като е изтекъл мандатът на съдебните заседатели към Окръжен съд – Шумен, съобщиха от Общината.
Законът за съдебната власт определя изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите.
Част от критериите са: кандидатът да е дееспособен български гражданин на възраст от 21 до 68 години, да има завършено най-малко средно образование. Да не е осъждан за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията. Да не страда от психически заболявания.
Кандидатите трябва да представят подробна автобиография, нотариално заверено копие от диплома за завършено образование, мотивационно писмо, писмено съгласие, документ за извършени проверки по реда на Закона за достъп и разкриване на документите за обявяване на принадлежност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, ако са родени преди 16 юли 1973 г., и др.
Документи се приемат в стая № 402 на Общински съвет до 01.06.2018 г. (включително) всеки работен ден от 08.00 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 до 17.00 ч.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченици мерят сили в състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“
Следваща статияПожар вилнее в „Дом на топлината“, спряха движението в района (снимки)