дом Общество Обявиха полски ясен в село Бял бряг за вековно дърво

Обявиха полски ясен в село Бял бряг за вековно дърво

0
ДЯЛ

Дърво от вида „Полски ясен“ в село Бял бряг е обявено за вековно. Растението е на на възраст около 170 години. То е с височина 22 метра и обиколка на ствола 6.40 метра и се намира в землището на смядовското село.
Дървото е обявено за вековно със заповед на министъра на околната среда и водите на 30 октомври миналата година. Заповедта е обнародвана в „Държавен вестник“, брой 99 от 2019 г. и е заведено под №2192 в Държавния регистър, от РИОСВ в Шумен.
За всички вековни дървета, които са защитени съгласно Закона за биологичното разнообразие, са забранени изкореняването, отсичането, кастренето, чупенето на клони, нараняването на стеблото и всякакви други действия, които биха довели до унищожаване, увреждане или влошаване на физиологичното състояние на дървото.
Процедурата по обявяването на дървото за защитено е инициирана по предложение от кмета на село Бял бряг и подкрепено от кмета на община Смядово.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОсветиха бойните знамена и светини в Шумен (снимки)
Следваща статияНовият автомобилен клуб „Шумен ауто спорт“ възстановява рали състезанията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here