дом Култура Обявиха победителите в Международния конкурс „Моята мечта за Коледа”

Обявиха победителите в Международния конкурс „Моята мечта за Коледа”

0
ДЯЛ
Снимка:НЧ "Д.Войников"

Определени са победителите в първия Международен конкурс „Моята мечта за Коледа” ”, организиран от Народно читалище „Добри Войников – 1856”-Шумен.
132 творби са представени в раздела за литературно творчество. За стихотворение първо място при най-малките е присъдено на Диан Драгнев, 10 г. от ОДК „Св. Иван Рилски”-Казанлък, и на Ангел Желев, 9 г. от ЦПРЛ-ОДК „Анастас Стоянов”-Шумен, а за разказ първа е класирана Елица Узунова, 10 г. – 8 СУ „Васил Левски”-София. В по-голямата възрастова група за поезия са отличени Лора Бочева, 12 г. от БУ „Проф. Иван Шишманов”, Виена, и Йоана Маркова, 11 г. от ОДК „Св. Иван Рилски”-Казанлък, а за разказ – Красимир Димитров, 13 г. от СУ „Никола Вапцаров”, Хаджидимово и Яна Кула, 12 г. от ОУ „Бачо Киро”, Велико Търново.
225 рисунки са изпратени за участие в конкурса. На първо място при по-малките са класирани София Шукерска, 10 г. от Кърджали и Теа Гоцева, 7 г. от София, а при по-големите – Даяна Галинова, 11 г. от ЦПЛР-ОДК-Шумен, Ана Лузан, Катерина Лаптова и Анна Силкан – и трите на 14 г. от Херсон.
Деца от художествени школи, детски градини и училища от Виена (Австрия), Херсон (Украйна), Кишинев (Молдова), Торент (Испания), София, Варна, Плевен, Велико Търново, Казанлък, Ихтиман, Карнобат, Перник, с. Батановци, Хаджидимово, с. Руен, Кърджали, Шумен са участвали в Международния конкурс „Моята мечта за Коледа.
Грамотите за първите три места и поощренията ще бъдат изпратени по електронната поща, а книгите за награда – по традиционната поща.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна ваксинацията на учителите в Шуменско
Следваща статияТърсят здравен медиатор за община Никола Козлево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here