дом Култура Обявиха официално VIII-то издание на Националния конкурс за лирика „Иван Пейчев“

Обявиха официално VIII-то издание на Националния конкурс за лирика „Иван Пейчев“

0
ДЯЛ

Стартира VIII-то издание на Националния конкурс за лирика „Иван Пейчев“ в Шумен.
Стихосбирки ще се приемат до 30 септември. По статут книгите трябва да са издадени в периода 2018-2019 година.
Сборниците се изпращат в два екземпляра на адрес: 9700, град Шумен, община Шумен, бул. „Славянски“ 17, стая 358 за Ивайло Цанев и в електронен вариант на email: kultura@ shumen.bg.
Председател на журито е поетът Антонин Горчев, който е и председател на Дружеството на писателите в Шумен. Членове на комисията са проф. Михаил Неделчев, д-р Гергина Кръстева, литературният критик Иван Карадочев, проф. Добрин Добрев, проф. Христо Трендафилов, поетите Петър Чухов и Борислав Геронтиев и Десислава Златева от Община Шумен.
Според приетия през 2018 година нов статут, на Националната награда „Иван Пейчев“, победителят получава 3 000 лева, плакет „Ангелско перо“ и грамота от Община Шумен.
Регламента за участие в националната поетична надпревара е публикуван в „Литературен вестник“, „Словото днес“ и националните литературни сайтове.
Миналата година в конкурса участваха 123 автори със 127 стихосбирки. Наградата бе присъдена на поета Петър Чухов.
„Конкурсът не търси епигони на Иван Пейчев, а добрата българска поезия“, категоричен бе Антонин Горчев.
Националният конкурс за лирика „Иван Пейчев“ се организира от Община Шумен и Дружеството на писателите в града.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТанцов ансамбъл „Шумен“ празнува 40 години с премиера
Следваща статияПри съседите: Арестуваха пиян шофьор на училищен автобус

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here