дом Здраве Обявиха жълт код за адски жеги, живакът в термометрите ще скочи над...

Обявиха жълт код за адски жеги, живакът в термометрите ще скочи над 36 градуса

0
ДЯЛ

Жълт код за опасно високи температури е обявен за Шуменска област за петък, 4 август. Живакът ще удари 36 градуса, а в събота и неделя се очаква дори още по-горещо време. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
За утрешния ден жълт код е обявен в още 21 области в страната. Опасно горещо ще бъде в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе и Благоевград, където е обявен оранжев код. Там се очаква температурите са скочат над 37 градуса.
Големите жеги могат да бъдат опасни за здравето на чувствителни и болни хора, деца и възрастни. Не излизайте навън през най-горещите часове, пийте много течности и носете леки, памучни дрехи, съветват лекарите.
Снимка: НИМХ
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДо Корея и назад: Шуменци се докоснаха до магията на изтока (видео)
Следваща статияЗвездният купон на фамилия Стораро приключи с + 20 хиляди евро за младоженците

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here