дом Прогноза за времето Обявен е оранжев код за обилни валежи в Шуменско, температурите падат драстично

Обявен е оранжев код за обилни валежи в Шуменско, температурите падат драстично

0
ДЯЛ

Оранжев код е обявен за Шуменско през първия ден от уикенда. През следващото денонощие времето в областта и страната ще се определя от средиземноморски циклон. Над цялата страна ще бъде облачно и с повсеместни валежи, на места интензивни и значителни по количество.
Очакваните валежи в Шуменско между 35 и 60 л/кв.м. Температурите ще паднат с повече от 10 градуса и максималните ще са едва 12 градуса.
В неделя също се очакват валежи и въпреки, че ще са по-кратки, дъждът, който се очаква да падне ще е обилен. Ще духа умерен вятър от север-североизток.
В планините ще вали сняг, а с понижението на температурите, привечер и през нощта срещу неделя, и в районите с надморска височина 600-700 метра, дъждът ще преминава в сняг.
Атмосферното налягане ще се понижи още и ще е по-ниско от средното за месеца.
По Черноморието ще бъде облачно и с валежи. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 17°-19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Във връзка с очаквания снеговалеж пък Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през следващите дни през планинските проходи, да не тръгват на път с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.
Проходите, на които се очакват снеговалежи, са: „Петрохан”, „Троянски”, „Шипка“, „Републиката“, „Ришки”, „Айтоски”, „Котленски”, „Дюлински”, „Твърдишки”, „Обзорски”, „Печинско”, „Вратник”, „Превала”, „Предел”, „Рожен” и „Пампорово”.
Пътноподдържащите дружества имат дежурни екипи и са готови да реагират веднага и да обработят настилките, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.
Снимка: НИХМ-БАН
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъдът спря делото на Ремзи Ислям от Хитрино, не ставала ясна отговорността на „Булгармет“
Следваща статия411 Маркетинг организира „Ден на кариерата“ в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here