дом Политика Общински съвет-Шумен не подкрепя годишния отчет на ВиК Асоциацията за 2020 година

Общински съвет-Шумен не подкрепя годишния отчет на ВиК Асоциацията за 2020 година

0
ДЯЛ

Представителят на Община Шумен да гласува „Въздържал се” и по трите точки от дневния ред – приемане на годишен отчет за дейността на Асоциацията по ВиК, отчет за изразходваните средства през 2020 г. и приемане на бюджет за 2021 г., на извънредното заседание на Асоциацията, насрочено за 5 март. Това реши Общинският съвет днес по време на втората част от редовното месечно заседание, прекъснато в четвъртък поради напредване на времето.
Преди гласуването съветникът Добромир Драев отбеляза, че отчетът на ВиК Асоциацията показва, че през 2020 г. тя не е свършила нищо, освен да назначава и освобождава служители. Според него е време да се направи ревизия на договора, заради който е създадена Асоциацията – за предоставяне за стопанисване на водопроводната мрежа от общините в областта на ВиК – Шумен. Драев предложи на някое от следващите заседания на Общинския съвет да се обсъди напускането на Асоциацията, защото тя само утежнява общинския бюджет без да носи някаква добавена стойност.
Съветниците гласувах създаването на временна комисия, която да изработи предложения за рационалното използване на минералната вода в с. Мараш. В нея влизат осем общински съветници – Димитричка Недева, Иван Йонков, д-р Ивайло Петров, Даниела Русева, Гюнай Тефиков, Васил Тодоров, Красимир Костов и Явор Якимов, и трима представители на общинската администрация. Комисията, която ще работи без заплащане, трябва да представи на Общинския съвет доклад до 24 юни тази година.
Съветниците приеха и последния годишен отчет на обществения посредник Иван Капралов, чиято оставка беше гласувана в четвъртък.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВМРО-БНД в Шумен имат амбиция за повече от един депутат
Следваща статияБез публика: Над 350 бойци ще мерят сили на Държавното първенство по кикбокс в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here