дом Общество Общински съветници: Неправомерно се поставят скоби в Синя зона!

Общински съветници: Неправомерно се поставят скоби в Синя зона!

0
ДЯЛ

Групата на общинските съветници „За Шумен“ с членове Добромир Драев, Ася Аспарухова, Даниела Русева, Бисерка Йовчева и Христофор Крумов е внесло запитване до кмета Любомир Христов относно „неправомерно поставени скоби в Синя зона“.
Според тях ежедневно има случаи на скандали между шофьори на МПС-та, на които е поставена скоба и служители на общинското предприятие, което ги поставя. По думите на съветниците причините за неуредиците идват от апарата, с който се таксуват потребителите. Той издава малка бележка, в която е записано до кога е разрешен престоя в „Синя зона”. Най-отдолу на бележката с много дребен шрифт е записано „Моля, поставете зад предното стъкло от страната на водача”. Много хора обаче не успявали да прочетат дребния шрифт.
„Но нещо друго е по-важно. Липсва разпоредба в наредба на Общински съвет Шумен, с която гражданите да бъдат задължавани да слагат това листче зад предното стъкло от страната на шофьора. Заварват колата си със скоба и от тях се иска да платят 15 лева за сваляне на скобата, нищо, че са били добросъвестни и са си заплатили таксата предварително“, се посочва в запитването на съветниците от „За Шумен“. Те описват още, че апаратите, които издават бележката, не издават касови бонове и не са свързани и с НАП, за да се отчитат там директно продажбите.
„Имайки предвид, че в шуменската наредба е задължително потребителят да получи фискален бон, то трябва да се приеме вторият вариант, а именно, че фискалното устройство задължително трябва да издава фискален бон, което не се прави“, акцентират съветниците.
Запитването е внесено за разглеждане от Общинския съвет и ще бъде дискутирано на предстоящата сесия в края на месеца.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДобрата новина: Парите за Бети са събрани, пренасочват акциите за Йоан
Следваща статияТежко дежурство: Пожарникари гасиха поредните човешки небрежности

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here