дом Политика Общинският съвет в Шумен ще заседава на 1 април

Общинският съвет в Шумен ще заседава на 1 април

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Общинският съвет в Шумен ще заседава присъствено на 1 април от 10.00 часа в зала „Проф. Венета Вичева“. Това реши на свое заседание Консултативния съвет. На него не присъстваха представители на ГЕРБ. Съветниците от групата са заявили, че няма да присъстват и на сесията.
В дневният ред на заседанието са включени две точки. Първата е за възстановяване на Белодробната болница, а втората е за прекратяване на правомощията на Красимир Минчев като председател на Общински съвет-Шумен.
По време на заседанието на Консултативния съвет стана ясно, че Минчев в момента е в отпуск. В отпуск се оказа и председателят на правна комисия и по тази причина заседанието й ще бъде свикано от зам. председателя.
По време на дискусията бе уточнено още, че решенията на Общинския съвет за отстраняване на председател не могат да бъдат атакувани в Административния съд.
Заседанието се налага да е присъствено, защото гласуването на отстраняването на Минчев трябва да е тайно, а онлайн сесиите не дават тази възможност.
Припомняме, че до заседанието на Общински съвет-Шумен на 1 април се стигна, след като председателят на Общинския съвет Красимир Минчев отмени редовната сесия през март с аргументите, че за заседанието не са постъпили докладни записки и ангажираността на съветниците в предизборната кампания. Решението му бе оспорвано от 20 съветници от различни партии, които поискаха оставката на Минчев, както и да бъде свикано редовно заседание. След като искането им за провеждане на сесия не бе уважено в установения 7-дневен срок, недоволните се възползваха от законовите разпоредби, които позволяват 1/3 от съветниците да насрочат заседание.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПремахнаха паднали дървета към пещера „Русалка“
Следваща статияДеветима с COVID-19 в ОАИЛ на МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here