дом Общество Общинският съветник Венцислав Венков предлага избор на нов директор на Телевизия Шумен

Общинският съветник Венцислав Венков предлага избор на нов директор на Телевизия Шумен

0
ДЯЛ

Предсрочно прекратяване на договора на директора на Телевизия Шумен предлага за пореден път общинският съветник Венцислав Венков. За целта той е внесъл в Общинския съвет докладна записка.
Дългогодишният журналист аргументира искането си с редица факти: от заявените 7 нови авторски предавания не е реализирано нито едно, новините се правят непрофесионално, липсва поне едно публицистично предаване, което прави невъзможно публичното обсъждане на важни за града и общината въпроси, представители на държавни ведомства не се търсят за мнение, а общинската администрация присъства с ежедневно визуализиране на прессъобщения и рядко със синхрон на някой служител, общинските съветници се появяват в програмата само при директното излъчване на заседанията на Общинския съвет, заявеното намерение за увеличаване на собствените приходи от реклама не е изпълнено, не е ясно как се ръководи оперативно телевизията, след като директорът й на практика живее във Варна и с месеци не стъпва в Шумен.
След като през октомври миналата година е получил формален отговор от общинската администрация на поставените от него проблеми в Телевизия Шумен и поради незаинтересоваността на Постоянната комисия по „Култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политика, вероизповедания и медийна политика”, която дори не е поканила за изслушване директора на общинската медия, Венцислав Венков е публикувал становище в социална мрежа. За два дни постът му е коментиран от над сто души, които изразяват остро недоволство от състоянието на Телевизия Шумен.
Поради това Венцислав Венков е внесъл и докладна записка, завършваща със следното решение: Общински съвет-Шумен предлага на кмета на общината като работодател на директора на ОП „Общински медиен център” да прекрати трудовия му договор предсрочно и да обяви конкурс за избор на нов директор.
Докладната записка ще бъде обсъдена на предстоящото в края на януари заседание на Общински съвет-Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЩе изследват учителите в Шуменско за COVID-19 с бързи антигенни тестове
Следваща статияПри съседите: Пиян карнобатлия уби брат си с арматурни клещи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here