дом Политика Общинският лидер на „Да, България“ в Шумен Ивайло Ганчев – кандидат за...

Общинският лидер на „Да, България“ в Шумен Ивайло Ганчев – кандидат за евродепутат

0
ДЯЛ

17 са кандидатите на партия „Да България“, които бяха излъчени чрез електронно гласуване по време на вътрешни избори във формацията. Преобладават адвокати и инженери, това обяви в Шумен председателят на партията Христо Иванов. Според него това е елитен отбор от интелигентни млади духом лица лица, които имат какво да кажат.
Самият електронен вот, по думите на лидера не е направен със щедро финансиране отвън.
Едно от правилата е, че не може да бъде кандидат човек, който е бил сътрудник или служител на Държавна сигурност или на ръководни органи на партии на тоталитарния режим или личност, която поражда обосновани съмнения за корупция.
Сред получилите доверие кандидати е и председателят на шуменската общинска организация адвокат Ивайло Ганчев. А най-известното име е на бившия посланик на България във Великобритания, Италия и ООН Стефан Тафров. Според него Шумен, като духовна столица заслужава добро бъдеще и „Да, България“ има потенциал да работи за това.
В листата на кандидатите за европейски парламент е и досегашният представител на Реформаторския блок Светослав Малинов.
Номинираните ще бъдат включени в единната листа на „Демократична България“ за европарламент.
На 30 януари всички кандидати на „Да, България“ ще участват в национален дебат на тема „Защита на българския парламент Европейския съюз“.
„Тук сме, за да донесем малко оптимизъм на фона в една страна, която не може да въведе система за винетки и електронно управление, не може да се модернизира. Целта ни е да покажем как една политическа сила може да направи безпрецедентно в европейски план електронно приложение за гласуване, базирано на най-модерните технологии с доказани IT специалисти в своята област, отбеляза Иванов.
Като положителна лидерът оцени срещата с шуменската общественост. Най-често задаваните въпроси са били свързани с лошото качество на най-скъпата вода в България – тази в Шумен и за присъствието на България в Европейския съюз.
По думите на Иванов ДПС прави опити в парламента да ликвидира отново мажоритарния елемент в изборния процес. Но по тази тема не се говорело тъй като „свободата се убива в мълчание, както и демокрацията“. Това се правело по един подъл византийски начин, макар преференцията да остава в закона.
Според него партийните централи мразят гражданите да им се бъркат в работата тъй като смятали, че страната им е бащиния. А българската политика е поле, където ще се разберат как да се консумира властта.
Целта на партия „Да България“ е в рамките на една листа гражданите да упражнят някакво предпочитание.
Лидерът определи партньорите на управляващите от ГЕРБ – Обединените патриоти като рекордьори по скандали.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменска област под жълт код за сняг и поледици в петък
Следваща статияБлизо 5 милиона лева за култура в бюджета на Община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here