дом Общество Общинската съветничка Даниела Русева: Поредната опасна детска игра дебне на пътя!

Общинската съветничка Даниела Русева: Поредната опасна детска игра дебне на пътя!

0
ДЯЛ

За поредна опасна детска игра на пътя алармира в пост в социалната мрежа Фейсбук общинската съветничка Даниела Русева. Тя разказва случка от тези дни, на която е станала неволен свидетел.
„Деца излизат внезапно пред леките автомобили. Предизвиквали се взаимно по този начин и проверявали дали са достатъчно смели. Миналата седмица станах свидетел на подобно нещо в Шумен. На тротоара отстрани на съдебната палата вървяха три деца. Едното около 14-15 годишно, другото 9-10 годишно и третото по-малко. 9-10 годишното беше момиченце, с дълга до кръста, руса коса. Изведнъж това момиченце изскочи на пътя пред една таксиметрова кола. Колата заби спирачки. След това и трите деца пресякоха пред спрелия таксиметров автомобил. Вече от другата страна на тротоара, най- голямото дете се прекръсти няколко пъти. Избързах да пресека и аз и ги спрях. Казах на русото момиче, че ми е изкарало акъла. Че това е безумие, което направи. Че може да бъде смачкано от леката кола, при такова внезапно излизане на пътя. Детето стоеше, премигваше и слушаше. Не ми отговори нищо. Дано да е разбрало какво му говорех“, предупреждава в поста си Даниела Русева.
По-късно тя разбрала, че това е поредното „модерно“ предизвикателство, което се разпространява сред децата, като по този начин те демонстрират смелостта си.
Съветничката се обръща към възрастните, родителите и институциите да предприемат мерки, за да се спре пореното безумие на пътя.
„Моля Ви, говорете с децата си! Обяснете им, че това не е безобидна игра, а е нещо много опасно и че може да коства живота им. За шофьорите, дори ограничението от 50 км/час, прави много трудно спирането при внезапно излизане на пътя на дете. Моля Ви, бъдете много внимателни“, призовава Даниела Русева.
За по-малко от час постът й е споделен над 120 пъти.
Снимка: pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпират водата в Шумен и три села в сряда
Следваща статияКметът Христов: Не трябва да изпускаме шанса Шумен да има електроавтобуси

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here