дом Общество Община Шумен ще осигури компютри за онлайн обучение на деца и младежи

Община Шумен ще осигури компютри за онлайн обучение на деца и младежи

0
ДЯЛ

48 деца и младежи, лишени от родителска грижа и настанени в социални институции ще имат възможност да учат онлайн и ще им бъдат осигурени технически средства. Това ще се случи благодарение на проект, по който Община Шумен ще кандидатства с финансиране от Фонд „Социална закрила“.
Детайлите по проекта на стойност 23 800 лв. представи на заседание на комисията по здравеопазване и социална политика зам.-кметът д-р Светлана Маркова.
„Касае се за деца, настанени в трите центъра за деца без увреждания. В групата влизат и деца от Кризисния център. А целта е те да се включат активно в дистанционната форма на обучение като бъдат закупени 26 преносими компютри, 3 таблета, 4 компютърни конфигурации и мултифункционални устройства“, разясни тя.
Бюджетът е определен от броя на децата, които имат право да се възползват.
Документите за кандидатстване вече са подадени. А в самия проект има опция решението на Общинския съвет да бъде приложено.
Предложението получи пълната подкрепа на членовете на комисията.
Дебат провокира управлението на Медицински център по онкология към КОЦ – Шумен. Предложението на кмета на Шумен е да бъде освободен досегашният управител д-р Сотир Караниколов, а настоящият управител д-р Свилен Арнаудов да бъде и управител на дъщерното дружество без да получава възнаграждение за тази дейност.
„Не знаем каква е дейността на дружеството“, сподели председателят на комисията д-р Ивайло Петров. „Какво значи не знаем неговата дейност? Някой работи там, а ние не знаем какво прави ли?“, опонира кардиологът д-р Валентин Петров. Той поиска обяснение с какво се занимава въпросният Център. И сам си отговори: „направен е така, за да може да усвоява средства от Здравната каса за поликлинична дейност, така ли?“. Отговорът бе положителен, да, това прави.
Д-р Ивайло Петров посъветва колегата си да не използва думата „усвоява“, но д-р Валентин Петров не отстъпи и определи думата като „много добра“.
Кардиологът обаче имал представа какво се случва в Центъра.
Председателят поясни, че в случая не се обсъжда целесъобразността на структурата. И уточни като пропуск, че като принципал не са били информирани за дейността на дружеството.
Председателят бе категоричен, че дейността на въпросното дружество ще бъде в полезрението на комисията и ще се следи доколко тази дейност се отразява върху икономическата ефективност на общинската структура КОЦ – Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНяма нов случай на COVID-19 в Шуменско
Следваща статияНови 269 заразени при 5 913 изследвани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here