дом Политика Община Нови пазар прие стратегия за подкрепа на личностното развитие на...

Община Нови пазар прие стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата

0
ДЯЛ

Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община Нови пазар за 2017–2019 година и Годишен план на дейностите ѝ прие на последното си заседание за месец юли Общинският съвет. Двата документа са в съответствие с новия Закон за предучилищното и училищно образование и наскоро одобрената Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Шумен.
Структурата на образователната система в община Нови пазар обхваща 9 детски градини, 9 училища (2-средни, 4-основни, 1-помощно, 2-професионални гимназии) и център за подкрепа на личностното развитие (ОДК).
В документа се предвижда добрата практика в община Нови пазар за стимулиране и подкрепа на даровити деца и ученици да продължи. От началото на 2017 г. еднократно финансово стимулиране в размер на общо 2500 лв. са получили 39 ученици за класиране в национални и международни състезания в сферата на науката, изкуството и спорта.
Включени са още допълнително обучение по учебни предмети с акцент върху изучаването на български език, включително ограмотяване на ученици, за които българският език не е майчин, допълнителни консултации по учебни предмети извън редовните часове и логопедична работа с учениците.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНевнимателна зад волана блъсна дете на пешеходна пътека
Следваща статияКърпят пренебрегвана с години пътна отсечка във Върбишко

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here