дом Общество Община Никола Козлево е дарила със земя един християнски православен храм и...

Община Никола Козлево е дарила със земя един християнски православен храм и две читалища

0
ДЯЛ

Във връзка с разпространената декларация на партия ВМРО – БНД Шумен, в която те изразяват своето несъгласие Общинският съвет да дари имот в землището на село Пет могили за издръжката на джамия, Общината излезе със становище.
Те заявиха следното:
През последните няколко години община Никола Козлево се утвърди като една от най-толерантните в религиозно, етническо и политическо отношение български общини. Ние нямаме практика да влизаме в обяснителен режим с партии, чиято основна политическа философия е да противопоставя българските граждани на базата на клевети или спестени истини.В оповестената декларация се наблюдава целенасочено премълчаване на факти и обстоятелства, което е недопустимо ини задължава да посочим истината:
1. На 29.12.2016 г. с Решение № 176 Общински съвет на Никола Козлево единодушно реши да дари земя на православния християнски храм „Св. Богородица – Достойно ест“в с. Цани Гинчево.
2. На 22.02.2017 г. с Решение № 27 Общински съвет на Никола Козлево единодушно решида дари земя на Народно читалище „Петър Берон 1928“ с. Църквица.
3. На 22.02.2017 г. с Решение № 28 Общински съвет на Никола Козлево единодушно реши да дари земя на Народно читалище „Христо Ботев 1928“ с. Каравелово.
4. На 28 06. 2018 г. Общински съвет на Никола Козлево отново единодушно взе решение да бъде дарена земя на джамийското настоятелство в с. Пет могили, което Решение все още не е влязло в сила.
Видно е, че повече от година преди да вземе решение да дари земя на джамийското настоятелство в с. Пет могили, Община Никола Козлево е дарила със земя един християнски православен храм и две български читалища.

Становището е публикувано без редакторска и коректорска намеса.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНовата визия на Шумен: Канят граждани на обществено обсъждане
Следваща статияПаркираш без да мислиш? Получаваш … пирон в радиатора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here