дом Общество Община Каспичан – кандидат за Етикет за добро управление на местно ниво

Община Каспичан – кандидат за Етикет за добро управление на местно ниво

0
ДЯЛ

Община Каспичан ще участва в процедура за присъждане на Етикет за добро управление на местно ниво, реши Общинският съвет на последното си заседание. Предложението е на кмета Милена Недева и е срещнало подкрепа от местния парламент.
Вече пета година Министерството на регионалното развитие и благоустройството обявява процедура Европейски проект за иновации и добро управление на местно ниво. Инициативата за присъждане на Европейски етикет е в изпълнение на Стратегия за иновации и добро управление на местно ниво/ СИДУМН/ на Съвета на Европа, която е приета от България и се прилага успешно в продължение на повече от 12 години.
Европейският етикет е сертификат за качество на цялостното управление на общините, като се оценява по единни критерии, разработени от Съвета на Европа, валидни за всички държави членки, пише в докладната.
Става ясно, че общините могат да кандидатстват за присъждане на Европейски етикет най-късно до 20 май 2020 г. Това е морална награда и удостоверява, че местната власт се придържа към 12-те принципа за добро демократично управление и се стреми чрез своите политики към непрекъснато подобряване на своето управление в услуга на гражданското общество.
„Ще кандидатстваме в процедурата, която е повече за престиж и за сверяване на часовника къде сме ние, как се справяме в очите на нашите съграждани и в очите на институциите“, заяви за 24shumen.com кметът Милена Недева.
На този етап Община Каспичан е единствената община в Шуменска област кандидат за отличието.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладата цигуларка Зорница Иларионова с концерт на шуменска сцена
Следваща статияОбявена е грипна епидемия в страната от 6 март до 11 март включително

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here