дом Общество Община Велики Преслав разчисти поредното нерегламентирано сметище

Община Велики Преслав разчисти поредното нерегламентирано сметище

0
ДЯЛ

Разчистиха нерегламентирано сметище над ромската махала във Велики Преслав. В продължение на няколко дни служители и машини на „БКС“ в старопрестолния град работиха за премахване на събраните отпадъци.
От началото на тази година до момента от местната хазна са похарчени 13 000 лева за разчистване на нерегламентирани сметища: 1 500 лева за почистване на отпадъците в ромската махала, 2 775 лева за разчистване на местност „Блатото“, 1 740 лева за почистване в село Златар, 1 350 лева за премахване на сметище в село Миланово, 5 123 лева за почистване на замърсяване от животински кости.
В община Велики Преслав е въведено организирано сметосъбиране и сметоизвозване. Създадена е възможност гражданите да изхвърлят строителни отпадъци на регламентирани места. Въпреки усилията на местните власти порочната практика за изхвърляне на смет на нерегламентирани места продължава.
Най-често нарушенията се извършват в късните часове на денонощието и в отдалечени от населените места поземлени имоти, където липсва наблюдение и контрол.
Непредвидените разходи в общинския бюджет се заплащат реално от всички граждани на общината. За покриването им се налага Общината да вземе от средствата предвидени за други обществени дейности, като улично осветление, поддържане на общинските пътища, озеленяване, изграждане и поддържане на водопроводите и канализацията, от дейности като култура, спорт, пенсионерски клубове, детски площадки“, заявяват от местната управа и призовават гражданите да прекратят изхвърлянето на битови отпадъци на нерегламентирани места, за да може средствата, които се събират от данъци и такси да бъдат влагани в нови и общественополезни дейности и придобивки.
Снимка: Община Велики Преслав
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама пияни зад волана, единият закова дрегера на 2,98 промила
Следваща статияОбласт Шумен е на 13 място в страната по брой на работещите лица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here