дом Общество Общината купи три нови машини за чистене и миене на улиците в...

Общината купи три нови машини за чистене и миене на улиците в Шумен

1
ДЯЛ

Три нови машини за Общинското предприятие „Чистота“ закупи Община Шумен. Новата техника е на стойност 900 000 лева и включва метачна машина, миеща машина и багер. В момента тече процедура за регистриране на почистващата техника и до седмица тя ще влезе в действие.

„Чисто новата миячна машина може да се зарежда с вода по два начина с шнорхел и самопълнене от кран или директно от водоеми. Снабдена е с електронна система за управление на работните режими“, обясни директорът на ОП „Чистота“ Евгений Цанков.
Преди да започне миенето на улиците в Шумен, те ще бъдат обработени с метачна машина, ръчно ще се премахнат наносите около бордюрите. Предстои да се почистят и уличните шахти, за да могат да поемат водата при миенето.
Миячната машина ще ползва вода от кладенците при „Арена Шумен“. Общината има договорка и с фирми в града да ползва и техни съоръжения.

„Закупуването на новите машини е част от програмата ни за увеличаване на капацитета на общинското предприятие „Чистота“. Така то ще има ресурса да мие улиците в целия град, а от следващата година да поддържа чистотата и в южната част на Шумен“, коментира зам.-кметът Боян Тодоров и добави, че в момента тече обществена поръчка за закупуване на две нови варио преси. Предстои Общината да обяви обществена поръчка за закупуване и на нови контейнери за битови отпадъци. Те са предназначени за южната част на града. „Амбицията ни е общинското предприятие да поеме изцяло поддръжката на чистотата в Шумен“, категоричен бе Боян Тодоров.
Общината има намерение да закупи още две малки метачни машини за почистване на пешеходните алеи в парковете и Градската градина и тротоарите в Шумен. Ще бъде осигурен и камион за превозване на големите контейнери с капацитет 4 тона и тези за за строителни отпадъци.
ОП „Чистота“ работи от две години. От януари 2018 година то пое почистването на северната част на Шумен. В момента в общинската фирма работят около 90 души. С разрастване на дейността се предвижда персоналът да достигне до 138 човека.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНай-добрите кикбоксьори ще мерят сили в „Арена Шумен“
Следваща статияКметска „шестица“ за полицаите Цветелин Цанков и Петър Христов

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here