дом Общество Обучение по Горска педагогика за деца ще се проведе в ДГС-Върбица

Обучение по Горска педагогика за деца ще се проведе в ДГС-Върбица

0
ДЯЛ
Снимката: ДГС-Шумен

Обучение по Горска педагогика ще се проведе в ДГС-Върбица от 20 до 22 ноември. За лектор на събитието е поканена д-р Анна Петракиева от Лесотехнически университет-София. Идеята на часовете по Горска педагогика е децата да прекарват част от времето си на открито, сред природата, а не пред компютрите у дома. Чрез интересни игри малчуганите ще могат да научат повече за горските обитатели, дърветата и растенията, които се срещат в България. В обучението ще участват служители от всички горски и ловни стопанства на предприятието, както и представители на ШУ „Епископ Константин Преславски“ и Община Шумен.
Занятия по Горска педагогика за първи път се провеждат преди 20 години в Австрия и Германия. В момента редица европейски страни работят в тази насока. През 2018 година около 100 обучени горски педагози ще се занимават с децата в нашата страна, като една четвърт от тях са служители на СИДП. Проявата се организира от ръководството на Североизточното държавно предприятие с подкрепата на Изпълнителната агенция по горите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДобра новина! Откриха изчезналото момиче от Шумен
Следваща статияОтбелязваме Деня на недоносените деца: Най-големите герои са най-малките!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here