дом Общество Обучение в Научния център „Карнеги“ в САЩ спечели педагогът Ангел Ангелов

Обучение в Научния център „Карнеги“ в САЩ спечели педагогът Ангел Ангелов

0
ДЯЛ

Ангел Ангелов спечели голямата награда в категория DIGITAL EXCELLENCE на Националния конкурс SUPER STEM БЪЛГАРИЯ 2018.
Наградата на педагога е участие в STEM обучение, което ще се проведе през август 2019 година в Научния Център „Карнеги“, Питсбърг, Пенсилвания, САЩ.
Състезанието е за учители и ученици. Педагозите се състезаватв две категории, а учениците в четири.
Това е поредното отличие на преподавателя по информационни технологии в СУ „Сава Доброплодни“ от национални и международни конкурси по информатика.
Ангел Ангелов печели в конкуренцията на 40 педагози от цялата страна.
Ученикът Денис Исметов от ПГМЕТТ „Христо Ботев“-Шумен е с първа награда в категория „Инженеринг“ в групата 8-12 клас. Денис ще получи златен медал и сертификат от Научния център „Карнеги“.
„От 10 до 30 ноември участниците подават on-line материалите за конкурса, които включват проекти до две страници и портфолиа“, разказа за 24shumen.com Ангел Ангелов.
„Горд съм от представянето на учениците, с които работя – Илина Коцева от СУ „Сава Добролодни“, Гергана Петрова от ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ от Варна, които са победители на ниво Област. Техният проект бе създаване на компютърна игра, която си взаимодейства с роботизирана ръка, като и двете приложения се управляват в реално време с помощта на визуален език за програмиране“, каза още Ангел Ангелов и добави, че те ще получат сертификати от Научния център „Карнеги“.
Победителите ще бъдат наградени на церемония на 26 януари.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАпашите се разшетаха празнично, задигнаха пари, злато и инструменти
Следваща статияКметът Христов кани шуменци на публично обсъждане на проектобюджета за 2019 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here