дом Общество Обсъждат цената за паркиране в „Синя зона“ на предстоящата общинска сесия

Обсъждат цената за паркиране в „Синя зона“ на предстоящата общинска сесия

0
ДЯЛ

Въпросът за цената на системата за кратковременно паркиране в „Синя зона“ в Шумен ще бъде обсъден на предстоящата на 28 февруари сесия на местния парламент. Проблемът с цените за паркиране в „Синята зона“ придоби актуалност, след като от НАП спряха временно работата на паркоматите в града, защото не издаваха касови бележки. Устройствата ще заработят след като фирмата, която ги монтира извърши фискализацията на паркоматите и те започнат да издават касови бонове. Това трябва да се случи до 31 март, увери директорът на ОП „Общински жилища и имоти“ Юлиян Вълчев. Той уточни, че се обмисля и въвеждането на специални талони с дата, месец и година. Новите талони на практика представляват ценна книга и за тях вече са водени разговори с финансовото министерство. До тогава обаче за „Синя зона“ ще се плаща на инкасатор или със SMS.
На сесията на 28 февруари съветниците ще приемат проект за изменение и допълнение на наредба за прием на ученици в първи клас в училищата на територията на община Шумен, Общинска програма за закрила на детето за 2019 година и Отчет за изпълнението на заложените в програмата дейности през 2018-а година.
Общинският фонд „Култура“ ще представи свой отчет за дейностите през миналата година.
Пред съветниците ще се отчете и общественият посредник.
С почетното звание „Почетен гражданин на град Шумен“ ще бъде удостоен хореографът Иван Иванов по случай негов юбилей. Предложението е на негови ученици – хореографи.
„Почти всички точки в дневния ред имат по-скоро рутинен характер. Законът за местното самоуправление и администрация ни задължава да обсъждаме изпълнението на програми, каквито сме включили. Отчети продължават да се правят“, заяви за 24shumen.com проф. Борислав Беджев, председател на Обс Шумен.
Консултативният съвет днес одобри 33 точки за предстоящата сесия на Общинския съвет в Шумен на 28 януари.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВдигат кметските заплати с 10%
Следваща статияПредадоха на прокурор лекар, извършвал прегледи в хотелска стая в Търговище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here