дом Общество Облекчения в туристическия бранш, отпадат 19 вида документи

Облекчения в туристическия бранш, отпадат 19 вида документи

0
ДЯЛ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нови изменения и допълнения на Закона на туризма ще улеснят бранша. С въведените изменения отпадат 19 вида документи, които досега се предоставяха на хартиен носител и бяха свързани с основните дейности на министерството. Промени са в изпълнение на мерките и приоритетите на българското правителство за намаляване на административната тежест за бизнеса. Това става ясно от съобщение на сайта на Министерството на туризма.
Новите заявления-декларации ще бъдат утвърдени в срок до три месеца от влизането в сила на закона, който вече е обнародван в Държавен вестник. В срок до шест месеца подзаконовите нормативни актове ще бъдат приведени в съответствие с разпоредбите на закона.
Важна част от одобрените промени е и транспонирането на Европейската директива за пакетните пътувания, които влизат в сила от 1-ви юли т. г. Промените ще модернизират и разширят обхвата на защита на туристите. С тях се въвеждат по-сериозни гаранции в защита на потребителите, като допълнителна преддоговорна информация и защита за изпълнението им. Измененията ще позволят и прехвърляне на договор за пътуване от едно лице на други, след предизвестие на организатора и в разумен срок, преди началото му. Предвижда се също задължение за възстановяването на платените суми на пътуващ без необосновано забавяне в случаи, когато туристическите услуги или част от туристически пакет или свързани туристически услуги не са били предоставени в резултат на неплатежоспособност или несъстоятелност на търговеца и туроператора.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияФолклорният събор „Преславска китка” очаква участници
Следваща статияОбщественият посредник настоява за позиция относно проекта за Национална здравна карта