дом Общество Областна администрация беше домакин на семинар на тема – домашното насилие

Областна администрация беше домакин на семинар на тема – домашното насилие

0
ДЯЛ

Областна администрация-Шумен бе домакин на семинар на тема „Координационен механизъм за помощ на пострадали от домашно насилие – път към дългосрочното прекратяване на домашното насилие“.
Форумът се организира от фондация „Асоциация Анимус“ в партньорство с „Институт по социални дейности и практики“ и се провежда под патронажа на г-жа Мария Габриел- зам.- председател на групата на ЕНП в Европейския парламент.
„Убедена съм, че тук е важна ролята на всички нас като партньори и вярвам, че с такива съвместни инициативи, обсъждането на  добри практики и споделянето на опита, можем да бъдем наистина полезни на жертвите на домашно насилие“, каза при откриването на семинара заместник-областният управител Ширин Вели.
По време на форума Катя Кръстанова от Фондация „Асоциация Анимус“ представи Координационния механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие, който България предстои да ратифицира. Дискусията обхвана темата за координирането на усилията на институциите на местно ниво и подобряване на механизма за взаимодействие, както при деца, така и при най-уязвимите групи, хората с психични заболявания и възрастни хора, жертви на домашно насилие.
Представителите на ОД на МВР коментираха случаи от практиката и изнесоха информация за издадените заповеди по Закона за защита от домашно насилие. За 2016 година за област Шумен те са 69, като 50 от тях са издадени от РУ Полиция Шумен. От началото на 2017 година до момента издадените заповеди по Закона за защита от домашно насилие са 27.
Окръжен съд – Шумен представи информация за практики по водещи дела, свързани с домашното насилие. От 2009 година до този момент за разгледани 21 дела, по които Окръжен съд се произнася като възивна инстанция.
Форумът очерта водещата роля на неправителствените организации, представени на областно ниво, които предоставят социални услуги и подкрепа на жертви на домашно насилие.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБойко Борисов инспектира строежа на „Арена Шумен“
Следваща статияОтличиха първенците от випуск`2017

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here