дом Общество Облагородиха пространството около войнишкия паметник във Върбак

Облагородиха пространството около войнишкия паметник във Върбак

0
ДЯЛ
Снимка: Военно окръжие-Шумен

За поредна година Общинска администрация Хитрино се погрижи за военният паметник в село Върбак. Пространството около паметника придоби нов облик след като тревните площи бяха окосени, а надвисналите клони подрязани. Допълнително беше поставена нова мрежа на оградата около монумента. Това съобщиха от Военното окръжие в Шумен.
Тази година родолюбивата инициатива по облагородяване на пространството около военния паметник беше активно подкрепена от полк. о.з. доц. д-р Иван Цонев, който осигури осветлението на паметника и дари пилон, на който беше поставен националният трибагреник.
В дейностите по почистване и освежаване на най-внушителния сред военните паметници в област Шумен и тази година се включиха служители на Военно окръжие-Шумен.
Близо 7-метровият монумент се издига в центъра на село Върбак и е в памет на двама герои от Втората световна война.
За да бъде възстановен във вида, в който е бил при построяването си преди 70 години Министерството на отбраната осигури финансова подкрепа за военния паметник в село Върбак.
В област Шумен паметниците и плочите свързани с военната история на Българската армия, включени в Регистър на военните паметници, са 94 на брой.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕньовден организира Центърът по природни науки на ШУ
Следваща статияГорски от Шумен разкриха изсичането на 438 широколистни дървета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here