дом Общество Обжалват в Административния съд решението на Общинския съвет за нивомера

Обжалват в Административния съд решението на Общинския съвет за нивомера

1
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Кметът на Шумен Любомир Христов атакува в Административния съд решението на Общинския съвет за закупуване на нивомер. Според одобреното на 25 юни решение, градоначалникът се задължава да организира закупуването на уред, на стойност до 5 000 лева, с възможност за онлайн излъчване на данни от язовир „Тича“, които да се публикуват на сайта на Общината. По силата на решението местната власт трябва да осигури монтирането на уреда на водовземната кула на „Тича“, както и неговата поддръжка.
Кметът Любомир Христов оспорва решението с мотивите, че Общинският съвет не е компетентен да приема такъв акт и в нарушение на закона го задължава да извърши действия, за които няма никакви правомощия. Христов иска от съда да обяви решението за нищожно и да го отмени като незаконосъобразно.
„Няма как да осигуря достъп за монтиране на нивомера, защото язовир „Тича“ е собственост на земеделското министерство. После, кой ще отговаря за уреда, ако той бъде откраднат. Защо да се харчат парите на шуменци за нещо подобно, когато „Напоителни системи“ имат нивомер, който отчита данните? И защото някои се съмняват в тях, Общината трябва да предприеме подобно действие? В крайна сметка нивомерът няма да напълни язовира“, заяви за 24shumen.com кметът на Шумен Любомир Христов.
Съдебното заседание за разглеждане на искането е насрочено за 25 август от 14.15 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия19 преминаха успешно изпита за ловци
Следваща статияОткриха 36 растения от рода на конопа в двора на 77-годишна жена от Преселка

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here