дом Общество Обединяват двата Центъра за настаняване на деца и младежи

Обединяват двата Центъра за настаняване на деца и младежи

0
ДЯЛ
Снимката е илюстративна

Обединение на ръководството на Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания № 1 и 2 в кв.“Тракия“ и обединение на ръководството на Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания на ул.„Иван Рилски“ № 2 със структурата на Комплекс за социални услуги „Детелина“. Това предлага кметът на Община Шумен Любомир Христов в докладна записка до Общинския съвет, който ще трябва да вземе решение на предстоящата сесия утре.
Мотивите затова са съгласно провежданата държавна реформа в сферата на социалните услуги, която стартира първо в сферата на услугите за деца с насоченост към деинституционализация и децентрализация на социалните услуги.
През 2011 и 2012 г. Общинският съвет в Шумен разкри Комплекс за социални услуги „Детелина” в сградата на закрит дом, като откри два Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и Кризисен център за деца, преживели насилие, трафик или друга форма на експлоатация.
В изпълнение на проект на Държавна агенция за закрила на детето “Да не изоставяме нито едно дете” – разкриване на социални услуги в общността от резидентен тип, като държавно-делегирана дейност на територията на община Шумен са разкрити три Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/, два от които са за деца и младежи с увреждания /ЦНСТДМУ/ в кв.“Тракия“ и един за деца без увреждания/ ЦНСТДБУ/ на ул.„Иван Рилски” №2.
Тригодишният период на наблюдение показва, че резидентната грижа е удачна форма за отглеждане на децата в риск и е необходимо да се развива. При извършените контролни дейности се наблюдава текучество на персонала, заемащ задължителните длъжности, съгласно методическите указания.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАгенцията по заетостта улеснява работодатели, наемащи работници от трети държави
Следваща статия14-годишната Габи от Шумен взриви меломаните по света с кавър на песен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here