дом Други Няма промяна в мътността на водата от язовир „Тича”, остава висока

Няма промяна в мътността на водата от язовир „Тича”, остава висока

0
ДЯЛ

За поредна седмица стойностите на показател „Мътност” на питейната вода, взета от три пункта в Шумен, са над здравните стандарти. Това сочат резултатите от пробите, взети в периода 22-26 февруари, информират от РЗИ. Не са регистрирани други отклонения от нормите.
Остатъчният хлор е в определените граници. Здравната инспекция запазва засиления контрол над обеззаразяването на водата, която „ВиК – Шумен” ООД взема за битово водоснабдяване от яз. „Тича”. Всеки ден се следят физикохимичните и микробиологичните показатели на водата.
От Инспекцията потвърждава препоръката си към жителите на Шумен, Велики Преслав, Панайот Волово, Белокопитово и Дибич да не ползват водата от чешмите за пиене и готвене.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрогнозата: Слънчево и топло време
Следваща статияАпел: Нужни са средства за градежа на църквата „Св. Райко Шуменски“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here