дом Общество Нов информационен център на ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Шумен

Нов информационен център на ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Шумен

0
ДЯЛ

Информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Шумен от ново поколение ще бъде открит официално на 8 юни от 16.00 ч. на ул. „Оборище” № 6. Това съобщават от Сдружение „АлДоРа”-Шумен, което ще продължи да партнира на Европейската комисия за дейности като ЕВРОПА ДИРЕКТНО за периода 2021-2025 г. за областите Търговище и Шумен.
Гражданите ще имат улеснен още по-пряк достъп до информация за Европейския съюз чрез мрежата от нови центрове ЕВРОПА ДИРЕКТНО, които започнаха да действат от месец май в различни области на страната. Те са част от общо 424 информационни центъра от ново поколение в целия ЕС, чиято цел е да укрепят връзката между институциите на Съюза и гражданите.
Екипите на ЕВРОПА ДИРЕКТНО помагат да се обясни как Европа се бори с пандемията от COVID-19, стимулират възстановяването чрез информация за плана NextGenerationEU, насърчават зеления и цифровия преход.
Новото поколение центрове ще организират граждански диалози и прояви с широко участие, сред които Конференция за бъдещето на Европа. Те ще предоставят информация за политиките и приоритетите на ЕС на местните общности, граждански и съсловни организации, предприятия, медии и др., и ще ги включват в своите дейности. Новите центрове ще насърчават също така активното европейско гражданство в училищата и ще се координират в регионите с други мрежи на ЕС.
Центрове ЕВРОПА ДИРЕКТНО у нас има в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Дупница, Пловдив, Русе, Смолян, Стара Загора и Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧешма в Нови пазар с наднормено количество нитрати
Следваща статия47 нови случая на COVID-19 у нас, в Шуменско е един

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here