дом Общество Нов график за движение на влаковете от 15 декември

Нов график за движение на влаковете от 15 декември

0
ДЯЛ

От неделя, 15 декември, влиза в сила новият график за движение на влаковете на „БДЖ-Пътнически превози“. От държавната компания поясняват, че голяма част от промените в разписанието са съобразени с постъпили предложения от страна на граждани, а друга част е свързана с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав.
В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение, а за подобряване на обслужването са оптимизирани връзките на влаковете в основни гари и е увеличен броят на пътническите композиции по някои направления.
Превозът на пътници ще се извършва с общо 579 влака, от които 14 международни бързи влака (като два от тях ще се движат само през летния сезон), 77 бързи влака (четири, от които ще се движат само в определени дни от седмицата), 135 пътнически влака и 353 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат само в определени дни от седмицата или определени периоди от годината.
Бързият влак „Чайка” София-Бургас-София, който пътува през Подбалканската железопътна линия, вече ще се движи всеки ден, като ще изминава разстоянието между столицата и морският град за по-малко от шест часа.
С влизането в сила на новото разписание се запазва ежедневното движение на директния международен влак от Истанбул за София. За пътуващите по направленията София-Букурещ, София-Белград и София-Солун директните вагони отново ще се движат само през лятото.
Проектът на графика бе публикуван за обществено обсъждане през месец май, а преди провеждане на срещите с областните и общинските администрации през септември, на официалната интернет страница на БДЖ бе качен и актуализираният вариант.
В Графика са взети предвид и планираните по-мащабни ремонти по железопътната инфраструктура, с оглед при тяхното стартиране, корекциите в маршрутите и разписанията на влаковете да са минимални.
Илюстрация: БДЖ
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНародът вие заради месо, а сърцето му прободено…
Следваща статияСвада между младежи завърши с убийството на 19-годишен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here