дом Здраве Нови 36 случая на COVID-19 в Шуменско за седмица, областта вече е...

Нови 36 случая на COVID-19 в Шуменско за седмица, областта вече е в жълтата зона

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

В Единния информационен портал за COVID-19 за периода 24 – 29 май са регистрирани общо 36 нови случая на жители на област Шумен с положителни за коронавирус проби. Има eдин положителен случай на непълнолетно лице – дете на 12 години от Тимарево.
По информация на РЗИ-Шумен, заразените с COVID-19 на 14-дневна база са 48,3 на 100 000 души от населението, което означава областта е вече в жълтата епидемична зона /под 60 на 100 000/.
Новоприетите пациенти през изминалите седем дни са 28, а са изписани 40. Починалите пациенти с COVID-19 миналата седмица са общо шестима. Най-младият е мъж на 33, а най-възрастният – жена на 89 години За сравнение през предходната седмица, 17-23 май, новоприетите пациенти бяха 39, а починалите седем.
Към 10.00 часа днес броят на настанените в ковид отделенията на МБАЛ-Шумен е 49. От тях 34 са с потвърден коронавирус, а другите 15 очакват резултат от PCR тест. В ОАИЛ са четирима пациенти, като те не са на изкуствена вентилация.
„Броят на приетите през миналата седмица, спрямо по-миналата, намалява. Ако тенденцията се запази, се надявам до края на юни третата вълна да приключи и да не приемаме нови пациенти с ковид“, каза д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в МБАЛ-Шумен.
Под карантина към днешна дата са 358 души. Общо за област Шумен случаите на регистрирани в Единната информационна система положителни за COVID-19 достигнаха 9 724 души.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВременно се спират плащанията през Изипей към Община Шумен
Следваща статия“Зелени коридори“ за ваксиниране срещу COVID-19 в Шумен от днес до 4 юни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here