дом Здраве Нови 11 случая на COVID-19 в Шуменско (обновена)

Нови 11 случая на COVID-19 в Шуменско (обновена)

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Нови 11 случая на COVID-19 са установени в Шуменско през изминалото денонощие. Това сочат данните на Единния информационен портал.
Новозаразените са от селата Изгрев, Тъкач и Климент. Разширява се географията на болестта в региона, като към засегнатите общини вече се прибавя и Каолиново.
Общият брой на тестваните от РЗИ-Шумен вчера е 122.
Шестима жители на Изгрев са с положителни проби от вчера. Те са поставени под домашна карантина. Карантинирани са и трима положителни в Тъкач.
Двамата заразени от село Климент още в сряда са настанени в „Инфекциозно“ отделение на МБАЛ-Шумен, но положителните им резултати са излезли вчера.
Екипи на здравната инспекция в Шумен в момента са в на място в населените места. Продължава издирването на контактни и масовото тестване на населението в района.
Броят на диагностицираните с инфекцията в област Шумен вече е 41.
От 20.00 часа вчера са поставени КПП-та на входа и на изхода на Изгрев. Полицията контролира включително черните и полските пътища около селото. Мобилен екип в центъра на населеното място следи за спазване на противоепидемичните мерки и проверява поставените под домашна карантина.
93 нови случая на COVID-19 са установени за изминалото денонощие в страната. Така общият брой на заразените у нас достигна 3 086. От тях 1 230 са активни. В болница са 204-ма души, като 15 са в интензивни отделения.
24-ма са излекуваните вчера, а общият брой за страната достигна 1 688.
Един е изгубил битката за живота си, като до момента броят на починалите е 168.
Броят на направените тестове вчера е 2 640, а общо те са 98 460.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електрозахранването
Следваща статияПолицейска акция в Салманово: 230 с превишена скорост, 3-ма останаха без книжки, иззеха незаконни боеприпаси

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here