дом Общество Нови социални услуги ще стартират във Велики Преслав

Нови социални услуги ще стартират във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Община Велики Преслав започва да изпълнява два проекта за предоставяне на социални услуги за деца с увреждания.
„Ще бъдат изградени Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и Център за обществена подкрепа. Проектните предложения са одобрени за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ с 1 178 863 лева, съобщиха от местната администрация.
Капацитетът на първото социално заведение е 30 деца с увреждания, а на Центъра за обществена подкрепа – 50 лица с места за спешен прием.
Проектът предвижда назначаването на 19 души, основно квалифицирани специалисти.
За изпълнението му се ремонтира сграда на бивша детска градина по ОП „Региони в растеж“.
Продължителността на програмата е 45 месеца, след което услугите ще се предоставят като държавно делегирана дейност.
Снимка: Община Велики Преслав
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБез преписвачи в Шуменско на матурата по български език и литература
Следваща статияВижте верните отговори на матурата по БЕЛ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here