дом Общество Нови председател и омбудсман ще избира Общински съвет-Шумен

Нови председател и омбудсман ще избира Общински съвет-Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

53 докладни записки съдържа предварителният дневен ред на редовното месечно заседание на Общински съвет-Шумен, който беше приет днес от Консултативния съвет.
Сред тях има три тайни гласувания – за председател на Общинския съвет, за обществен посредник и за присъждане на званието „Почетен гражданин на Шумен” на литературния критик Иван Карадочев.
Първите четири точки са питания от общински съветници, сред които относно размера на средствата, събрани от продажбата на общински жилища, както и за организацията на работа в ДКЦ-1 при изпълнение на мерките срещу коронавируса. Ще се обсъдят и промени в състава на постоянни комисии, внесени от съветника Добромир Драев.
Общинските съветници ще гласуват още текущи промени в бюджета на община Шумен за 2021 година и бюджетна прогноза за периода 2022-2024 година.
Предвижда се и приемане на редица общински програми, сред които за насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници и за закрила на детето. Ще бъдат обсъдени Общински план за младежта за 2021 година и отчети за изпълнението през 2020 година на програмите за управление на отпадъците и за намаляване на фините прахови частици, както и на Общински фонд „Култура”.
Съветниците ще утвърдят и носителите на „Наградата на Шумен” за 2020 година в системата на образованието и в областта на културата, както и носители на „Златна значка“.
Редовното месечно заседание на Общински съвет-Шумен ще се проведе присъствено на 29 април от 9.00 ч. в Зала „Проф. Венета Вичева”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлужители на ДЛС-Паламара попълниха 15 дка горски култури в землището на Каолиново
Следваща статияСъбиране на старото домакинско оборудване организират в Каспичан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here