дом Общество Нови правила на ЕС гарантират по-добра защита за летовници

Нови правила на ЕС гарантират по-добра защита за летовници

0
ДЯЛ

От началото на месец юли, пътниците, които резервират пакетни туристически ваканции, ще се възползват от по-големи права като потребители, съобщиха от Комисията за защита на потребителите.
Ще бъдат обхванати не само традиционните пакетни туристически ваканции, новите правила ще защитят и потребителите, които резервират други форми на комбинирано пътуване, включително персонализираните пакети, при които пътуващият избира различни елементи от един-единствен пункт за продажби онлайн или офлайн. Новите правила също така ще въведат закрила за „свързаните пътнически услуги“, когато пътуващият закупува туристически услуги в една точка на продажба, но посредством отделни резервации или, след като е резервирал една пътническа услуга чрез един уебсайт, е приканен да резервира друга услуга на друг уебсайт.

Новите правила ще бъдат от полза за потребителите в още по-голяма степен с:
• По-ясна информация за пътниците.
• Връщане на пари и репатриране в случай на несъстоятелност.
• По-ясни правила относно отговорността.
• По-големи права за отменяне.
• Настаняване в случай, че връщането не може да бъде осъществено.
• Съдействие на пътуващите.
• Новите правила също така ще са от полза и за предприятията.
• По-ясни правила и улесняване на трансграничните дейности.
• Модернизираните информационни изисквания вече не се основават изключително върху туристическите брошури: фактът, че търговците няма да са задължени да отпечатват отново брошури, се очаква да доведе до икономии за тях от 390 милиона евро годишно.
• Намаляване на регулаторната тежест: Бизнес пътувания, уредени по рамково споразумение, например чрез специализирана туристическа агенция, вече няма да бъдат обхванати от директивата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна приемът на документи за помощи за отопление
Следваща статияОт днес: Нарушителите в Синя зона ще се сдобиват със скоба