дом Общество Нови контейнери за дрехи и обувки в Шумен

Нови контейнери за дрехи и обувки в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: Община Шумен

10 нови контейнера за събиране на ненужни дрехи, обувки и домашен текстил са разположени в Шумен, съобщиха от общинския пресцентър. В тях могат да се оставят и хавлиени кърпи, пердета, завеси, обувки и чанти. Съдовете са поставени и ще бъдат обслужвани от фирма „М-текс рециклиране на текстил” ООД, с която Община Шумен сключи договор за разделно събиране на битови отпадъци от облекла и текстилни материали. Събирането, транспортирането и оползотворяването се извършват за сметка на фирмата, без да се заплаща нищо от общината и данъкоплатците.
Новите контейнериса в бял и зелен цвят и са обозначени с надпис „Дрехи и обувки”. На тях има и инструкции за използването им. Желателно е преди да се поставят в съдовете ненужните дрехи, други текстилни изделия или обувки да бъдат изпрани и в добре затворена торба. В съдовете е забранено изхвърлянето на пластмаса, стъкло, метал, хартия и всякакви други отпадъци.
Контейнерите ще се обслужват веднъж седмично, като при необходимост е предвидена възможност това да се случва и по-често, за да не се допуска разпиляване или замърсяване на пространствата около тях.
Местата, където са поставени новите контейнери за дрехи и обувки, са:
1. Паркинга на хипермаркет „Кауфланд” 1 – бул. „Симеон Велики” № 28;
2. Паркинга на хипермаркет „Кауфланд” 2 – ул. „Бели Лом” № 1;
3. Бул. „Плиска” – на паркинга в Градската градина;
4. Ул. „Университетска” – до северния вход на парк „Студентски”;
5. Ул. „Софийско шосе” – на тротоара срещу ДГ „Пролетна дъга”;
6. Кв. „Боян Българанов” – ул. „Ген. Драгомиров” – до ДГ „Светулка”;
7. Пл. „Гривица” – до детската площадка;
8. Безистена – срещу детската площадка;
9. Ул. „Август Попов” – до хотел „Шумен”;

10. Кв. „Тракия” – ул. „Дедеагач” на кръстовището с ул. „Никола Вапцаров”.
Община Шумен вече има опит в изграждането на система за разделно събиране на ненужни дрехи и обувки. Преди две години бяха поставени първите пет контейнера за текстил в централната градска част и кварталите „Добруджа”, „Тракия” и „Боян Българанов”. Само за миналата година в тях са събрани и предадени за оползотворяване близо 66 тона текстилни отпадъци.
С новите контейнери общият брой на съдовете за събиране на текстилни изделия, които са разположени в Шумен, става 15.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлаготворително събитие „Една година по-високо” ще се състои в Шумен
Следваща статияХладна сутрин, слънчев и топъл ден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here