дом Общество Нови книги за читалище от дарението на д-р Камбуров

Нови книги за читалище от дарението на д-р Камбуров

0
ДЯЛ

За втора поредна година читалище „Развитие“ във Велики Преслав ще обогати фонда си с художествена литература, закупена с пари от дарението на д-р Тонка Камбуров. Произведенията са избрани съобразно предпочитанията на читателите, съобщиха от ръководството на читалището.
В завещанието си родената в старата столица лекарка, която живя и работи в гр. Ванкувър, Канада, посочи 75 хил. щатски долара да бъдат дарени на болницата и градската библиотека. 50 хил. на здравното заведение и 25 хил. на библиотеката.
Ръководството на МБАЛ-Велики Преслав изпълни волята на дарителя като вложи парите в закупуването на ехокардиограф за диагностика и лечение на сърдечно-съдови и неврологични заболявания.
Самата д-р Камбуров е кардиолог и имаше своя клиника в канадския град.
За изразходването на парите от дарението за библиотеката има решение на Общинския съвет средствата да се използват поетапно в продължение на няколко години по преценка на читалищното настоятелство.
Дарителят д-р Камбуров е родена във Велики Преслав през 1920 г. Умира в края на 2015 година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ Каспичан ще търсят работа на трайно безработни по проект
Следваща статияЧетвърт милион за реконструкция на водопровод в Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here