дом Общество Нови забавни игри за децата в помощ на горските педагози

Нови забавни игри за децата в помощ на горските педагози

0
ДЯЛ

20 деца от Детски център „Многоточие“ в Шумен се включиха в първия за тази година урок по Горска педагогика, организиран от експерти на Североизточното държавно предприятие и ШУ „Епископ Константин Преславски“. Малчуганите, които са на възраст между 7 и 10 години, са и първите, които имаха възможност да видят образователните филмчета за горите и животните, които ще станат част от уроците през тази година.
Филмчетата са забавни и представят по достъпен и интересен за децата начин грижите за животните, залесяването, както и за какво се използва добитата дървесина. По време на занятието се постарахме да комбинираме всяка една от кратките ленти със занимателна игра, която да накара децата да се замислят за взаимовръзките в гората и какво трябва да се направи, за да бъдат опазени растенията и животните в страната ни, обясни д-р Мария Касчиева от ШУ. Тя каза още, че в следващите занятия ще бъде включена нова игра благодарение на зоолога д-р Виктор Василев, който ще предостави на горските педагози качествени записи на птици и животни.
Така децата ще могат да разпознават животните не само на снимките, които им показваме, но и ще се научат да се вслушват в песента на птиците и звуците, които издават останалите горски обитатели, каза още д-р Касчиева.
Новата интерактивна игра ще стане част от уроците по Горска педагогика още през този месец.
Снимка: СИДП
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Мердин Байрям: За поредна година не допуснахме увеличение на данъците в община Върбица
Следваща статияОгнеборци гасиха 5 пожара, спасиха 500 декара гора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here