дом Общество Община Шумен с 14 нови електронни услуги

Община Шумен с 14 нови електронни услуги

0
ДЯЛ

Община Шумен разработи още 14 нови електронни услуги, свързани с подаването на данъчни декларации и искания по Закона за местните данъци и такси. Това съобщи началникът на отдел „Местни данъци и такса битови отпадъци“ в администрацията Ивелина Щерева.
Новите електронни услуги, които са достъпни на сайта на общината, обхващат декларирането на превозните средства, декларирането на недвижимите имоти, недвижимите имоти в степен на завършеност „груб строеж“, подаването на патентните декларации и декларациите за облагане с данък върху таксиметровия превоз на пътници. По електронен път могат да се подават и декларациите за облагане с данък върху наследствата, декларациите за освобождаване или ползване на данъчни облекчения за данък върху недвижимите имоти и такса „битови отпадъци“, както и исканията за прихващане, възстановяване и погасяване на данъчни задължения.
Гражданите могат да ползват бързо, лесно и сигурно електронните административни услуги на интернет страницата на Община Шумен в раздел „Е-услуги“ . За целта е необходимо да имат валиден квалифициран електронен подпис. В раздела са качени бланки на заявленията, с които след попълване и използване на електронен подпис, се заявява съответната услуга. Освен това там е публикувана подробна информация какво представляват услугите, кои са необходимите документи, които трябва да се приложат, какви са сроковете за подаване и други.
С новите 14 електронните услуги, които предоставя общината, стават общо 27.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДоброплодци с модерни площадки за безопасно движение
Следваща статияЧасти от Шумен без вода днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here