дом Общество Нова медия заработи в Шуменския университет

Нова медия заработи в Шуменския университет

0
ДЯЛ

Новата медия на Шуменския университет – „Унимедия”, беше представена днес. Тя е част от Университетския медиен център (UMC) и е продължение на в. „Студентски глас”, чийто първи брой е издаден през 1965 г., наследен от в. „Шуменски университет”. В медията ще публикуват главно студенти от специалностите „Журналистика” и „Връзки с обществеността”, но автори могат да бъдат всички, обучаващи се в Шуменския университет, отбеляза доц. д-р Юрий Проданов, ръководител на Катедра „Журналистика и масови комуникации”. Той показа и орден „Кирил и Методий”, с който студентският вестник е отличен през 1989 г. Страницата на „Унимедия” съдържа рубрики като „Университетът”, „Шумен”, „България”, „Светът”, „Снимка в изречение”, има възможност и за качване на видео. Логото на проекта и дизайна на страницата са изработени от Ивайло Сакелариев-син – възпитаник на катедра „Журналистика и масови комуникации”.
Церемонията по промоция на абсолвентите на Факултета по хуманитарни науки се проведе днес. Преди нея студентът Георги Тодоров, специалност „Археология”, получи наградата на името на покойния проф. Рашо Рашев. Тя е учредена от семейството на големия учен преди 4 години и се връчва на изявен студент от специалностите „История” и „Археология”, определен от специална комисия.
Годишната изложба на студенти от специалност „Педагогика на обучението по изобразителни изкуства” беше открита също днес в галерия „Университетска”, намираща се в Педагогическия факултет.
Бяха отличени и най-добрите студенти за 2017 г.
На снимката: В средата доц. Проданов, вдясно Ивайло Сакелариев
Хубав ден!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВсички на веселбата! Ледената пързалка отваря врати тази вечер
Следваща статияКолективът на общинския приют: Срещу нас е подета безпрецедентна атака с клевети и лични нападки!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here