дом Общество Нивото на язовир „Тича“ е паднало почти на половина

Нивото на язовир „Тича“ е паднало почти на половина

0
ДЯЛ

Обемът на язовир „Тича“ в момента е 182 665 000 кубически метра вода, съобщиха от „Напоителни системи“ –клон Шумен.
Това е 58.6% от общия обем на водоема. Общият обем на язовира е 311 800 000 кубически метра.
Санитарният минимум за питейно-битово водоснабдяване, който е приет за „Тича“, е между 88 000 000 кубика и 112 000 000 кубика. В момента от язовира се подават водни количества само за питейно водоснабдяване и осигуряване на минимално допустим отток в река Голяма Камчия.
С това от „Напоителни състеми“ опровергават твърденията, че се черпят количества нужни за работата на МВЦ „Моста“.
Към момента язовир „Тича“ има достатъчно наличен обем, който да гарантира питейно-битовото водоснабдяване на Шумен, Търговище, Велики Преслав и други по-малки населени места, уточняват от „Напоителни системи“-клон Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъглеокисно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище
Следваща статияЗабраняват лова в дните на местния вот

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here