дом Общество Не посягайте на билки, грози ви парична глоба до 1 000 лв....

Не посягайте на билки, грози ви парична глоба до 1 000 лв. за нарушение на Наредба №1

0
ДЯЛ

Забранено е кастренето и чупенето на клони от трайните насаждения, както и брането на плодове, кестени, липов цвят и други билки, съгласно разпоредбите на Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Шумен, напомнят от администрацията.
Инспекторите от дирекция „Устройство на територията“ извършват контрол по опазването на липовите дървета в градските части, както и по общинските пътища извън населените места на общината. Проверките обхващат също и събирането на липов прашец чрез метене, с цел търговия.
Само за три дни от началото на седмицата са съставени над 40 акта за нарушения. Във връзка с установените случаи на масово бране на липов цвят и събиране на липов прашец от земята от общинската администрация отново напомнят, че нарушителите се санкционират с глоба от 100 до 1 000 лева според текстовете на Наредба №1.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха под стража 52-годишния Крум, убил колегата си заради … 400 лева
Следваща статияШуменци алармират за наличие на змии в градинки и детски площадки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here