дом Бизнес Неясна остава ситуацията с дължимите милиони на „Автомагистрали – Черно море“

Неясна остава ситуацията с дължимите милиони на „Автомагистрали – Черно море“

0
ДЯЛ
Кадър: Bulgaria ON AIR

90 000 000 лева са похарчени миналата година за ремонт на отсечката между Чирпан и Стара Загора на автомагистрала „Тракия“. Голяма част от парите обаче не са използвани за ремонтни дейности. Това обяви в национален ефир служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова.
Тя уточни, че при ремонта на АМ „Тракия“ в отсечката между Чирпан и Стара Загора са участвали четири фирми, една от които е „Автомагистрали – Черно море“.
 Всички 4 фирми, които са участвали в ремонта, са получили аванси.
„От „Автомагистрали – Черно море“ в момента претендират за 36 млн. доплащане. Ясно е, че в нашия бюджет за 2021 г. няма целеви пари за „Тракия“. Тези, които са били определени, са били похарчени миналата година“, посочи Виолета Комитова. И изтъкна, че в момента съществуват сериозни затруднения, но се обмислят варианти с плащания на по-малки суми.
По думите ѝ шуменската фирма е станала жертва на един договор, от едната страна на който стои бившият шеф на „Автомагистрали“, а от другата-шефът на „Автомагистрали – Черно море“.
„Ако ние не успеем да уредим парите, те имат право по съдебен ред да си търсят правата. Тези фирми са станали жертва на един договор, който не е бил обезпечен финансово“, добави министър Комитова и уточни, че останалите три фирми не протестират, което може да означава, че те са получили от големите аванси, които са били раздадени за „Хемус“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри избори днес: 7 партии в парламента, ДБ се очертава втора сила
Следваща статияПубликуван е информационният лист за местния референдум в Мадара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here